9/10/13

Παιδόφιλοι με ηθικές αρχές


Στο δυτικό κόσμο τους κυνηγάμε κι όταν τους πιάσουμε, τους κλείνουμε στη φυλακή και τους παραδίδουμε συγχρόνως στο όνειδος της κοινωνίας. Σε κάποιες άλλες χώρες όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι οι παιδόφιλοι, είναι έντιμοι πολίτες και σεβάσμιοι και κανείς δεν το βρίσκει κακό ότι ικανοποιούν τις σεξουαλικές τους ανάγκες με οχτάχρονα κοριτσάκια.


Είναι και θεματοφύλακες της ηθικής στα μέρη τους αυτοί. Τα οχτάχρονα κοριτσάκια δεν τα παρασύρουν σε σκοτεινές γωνιές για να τα βιάσουν. Τα βιάζουν με την άνεσή τους στην κρεβατοκάμαρά τους, αφού τα παντρευτούν με δόξα και τιμή. Θυμώνουν μάλιστα πάρα πολύ, αν κάποιος άσεμνος προσβάλει τα ήθη και την ηθική του τόπου τους και κάνει το ίδιο πράγμα, χωρίς να έχει παντρευτεί πρώτα το κοριτσάκι. Τόσο πολύ θυμώνουν που τον υποχρεώνουν να το παντρευτεί αμέσως. Αλλά θυμώνουν και με το κοριτσάκι, αν αυτό δείξει ανυπακοή  και αποπειραθεί να το σκάσει από το σπίτι μετά από ένα γερό ξύλο εκ μέρους του ηλικιωμένου συζύγου. Του κόβουν τη μύτη για παραδειγματισμό κι έτσι τα άλλα κοριτσάκια κάθονται φρόνιμα.

Γενικά θυμώνουν πολύ σε θέματα που άπτονται της  ηθικής. Ένας καλός λιθοβολισμός είναι ο πλέον σωστός τρόπος θανάτωσης σε περιπτώσεις μοιχείας. Παραχώνουν τους ανήθικους ως τη μέση στο έδαφος και αρχίζουν να τους πετούν πέτρες. Μικρές στην αρχή για να μην πεθάνουν αμέσως. Μετά, άμα περάσει η ώρα και βαρεθούν, τους πετούν και κοτρώνες για να τους αποτελειώσουν. Πλήθος ηθικών ατόμων παρακολουθεί την εκτέλεση.


Στους κλέφτες είναι πιο ανεκτικοί. Αυτούς δεν τους σκοτώνουν, τους κόβουν μόνο το χέρι. Εν πάση περιπτώσει αυτοί δεν είναι μολυσμένοι από σεξουαλική αμαρτία. Τους επιτρέπεται να ζήσουν. Ως κουλοί όμως.

Με λίγα λόγια πρόκειται για άτομα με αυστηρές ηθικές αρχές, για στυλοβάτες δηλαδή της κοινωνίας. Το βλέπεις και στα μούτρα τους: είναι αγέλαστοι και σκυθρωποί, όπως πρέπει να είναι οι ηθικοί άνθρωποι που έχουν πείρα και σοφία της ζωής και έχουν και την ευθύνη για τη διατήρηση της ηθικής του τόπου τους. Η αμαρτία ελλοχεύει παντού. Πρέπει να είναι σοβαροί λοιπόν και άγρυπνοι, όλα να τα ελέγχουν και να είναι άτεγκτοι, κανένα παραστράτημα να μη συγχωρούν.

Κυρίως τη νεότητα πρέπει να παρακολουθούν. Οι νέοι είναι επιρρεπείς στην ασυδοσία και την αμαρτία. Γι’ αυτό πολύ σωστά λιθοβολήθηκαν μέχρι θανάτου στο Ιράκ ενενήντα χαλασμένοι νεαροί που ήθελαν να ντύνονται όπως οι  συνομήλικοί τους στη Δύση. Κάτι τέτοιες ενδυματολογικές πρωτοβουλίες είναι κίνδυνος για την κοινωνία, αρχή πολλών συμφορών.


Κι αυτό το πορνίδιο στην Υεμένη,  οχτώ χρονών με το διάβολο μέσα του, πήγε στο δικαστήριο και μήνυσε τον άντρα της, ένα παλικάρι τριάντα χρονών, επειδή έκανε το συζυγικό του καθήκον. Τη χτύπησε, λέει, και τη βίασε. Δηλαδή, τι ήθελε, να την πάρει στα γόνατά του και να την παίζει σαν κούκλα; Αλλά φταίνε και οι γονείς σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Δεν διδάσκουν στις κόρες τους την υπακοή. Τις κακομαθαίνουν. Από τους γονείς ξεκινά το κακό.

Είναι πονηροί σήμερα οι καιροί, ο κόσμος έχει χαλάσει. Έχει μπει και η τηλεόραση στα σπίτια και βλέπουν τα παιδιά αισχρά πράγματα. Μαθαίνουν  να αντιμιλούν, να μη σέβονται τους γονείς και τους μεγαλύτερους, να κάνουν ό,τι τους αρέσει. Σήκωσαν κεφάλι και οι γυναίκες και δεν θέλουν τώρα να τις δέρνουν. Αυτά είναι αφύσικα πράγματα και πρέπει να έχουμε το νου μας. Καμία παραχώρηση! Διότι η μία παραχώρηση θα φέρει την άλλη και στο τέλος θα διαλυθεί η κοινωνία μας. Πρέπει να είμαστε άγρυπνοι.


Έτσι:

Στη Σομαλία ένα κοριτσάκι δεκατριών χρονών που βιάστηκε από τρεις άντρες λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου ενώπιον χιλιάδων θεατών. Ο λόγος: ατιμάστηκε μεν, αλλά δεν βρήκε τέσσερις άντρες μάρτυρες που θα μαρτυρούσαν το βιασμό. Στο Αφγανιστάν λιθοβολήθηκε ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι, επειδή προχώρησε σε ολοκληρωμένη σχέση πριν το γάμο. Στη Νιγηρία μια γυναίκα χωρισμένη καταδικάστηκε στον δια λιθοβολισμού θάνατο, επειδή απέχτησε παιδί με κάποιον, αλλά αυτός αρνήθηκε ότι είχε σχέση μαζί της.

Το 43% του πληθυσμού στην Ινδονησία υποστηρίζει το θάνατο με λιθοβολισμό για λόγους μοιχείας, στην Αίγυπτο το 82% (τι είπατε; Αραβική Άνοιξη; Καλά...), στην Ιορδανία το 70%, στο Πακιστάν το 82%, στη Νιγηρία το 56%.

Ο λιθοβολισμός ως μέθοδος εκτέλεσης γενικότερα εφαρμόζεται στο Ιράν, Αφγανιστάν, Ιράκ, Μάλι, Νιγηρία, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Σουδάν, Σομαλία.

Άλλες εξευγενισμένες μέθοδοι εκτέλεσης:

Αποκεφαλισμός: Σαουδική Αραβία, Κατάρ.
Απαγχονισμός: Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Ιαπωνία, Μογγολία, Μαλαισία, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Λίβανος, Υεμένη, Αίγυπτος, Ινδία, Μιανμάρ, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα, Συρία, Ζιμπάμπουε, Ν. Κορέα, Μαλάουι, Λιβερία, Τσαντ.

Σε όλες αυτές τις κοινωνίες η ηθική είναι ακλόνητη, όπως ξέρουμε. Ας είναι καλά οι θεματοφύλακές της, όλοι εκείνοι οι βλοσυροί, μουτρωμένοι τύποι που ανησυχούν μέρα νύχτα και αναρωτιούνται πού πάει ο κόσμος έτσι αχαλίνωτος που κατάντησε. Με ακρωτηριασμούς, λιθοβολισμούς, αποκεφαλισμούς και απαγχονισμούς συντηρούν εν πάση περιπτώσει  στην αρετή τη δική τους κοινωνία.

Η παιδοφιλία με τη μορφή του γάμου είναι ευρέως διαδεδομένη στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Στην Υποσαχάρια Αφρική και στη νότια Ασία είναι ο κανόνας. Στο Μπανγκλαντές στο 66% των γάμων οι νύφες είναι ανήλικες. Στην Υεμένη ένα στα τέσσερα κορίτσια παντρεύεται σε ηλικία 10-14 ετών. Τέσσερις από τις δέκα πρώτες χώρες με υψηλά ποσοστά γάμων με ανήλικες βρίσκονται στη δυτική Αφρική.


Τα πρωτεία παγκοσμίως τα  κρατά η Νιγηρία: στο 75% ανέρχονται οι γάμοι, στους οποίους η νύφη είναι κάτω των 15 ετών. Ο νιγηριανός δημόσιος υπάλληλος Ιμπραχήμ Κανούμα αρνήθηκε πάντως να δώσει τη δεκατριάχρονη κόρη του σε ένα συντοπίτη του 63 ετών. «Είναι πολύ μεγάλος» εξήγησε. «Θα πεθάνει σύντομα και θα αφήσει την κόρη μου χήρα. Μέχρι 50 χρονών είναι καλά». Έτσι την έδωσε τελικά σε ένα άλλο συντοπίτη του 40 χρονών. Λογικός άνθρωπος.

Συμβαίνει καμιά φορά το ανήλικο κοριτσάκι να μη θέλει να κοιμηθεί με τον άντρα του. Αυτό βέβαια είναι απαράδεκτο και πρέπει να παταχθούν τέτοιες συμπεριφορές. Ο σύζυγος πρέπει να κάνει το καθήκον του (καθήκον  έχουν βαφτίσει την παιδοφιλία). Αν χρειαστεί, θα δέσει τη μικρή και θα τη βιάσει. Άντρας της είναι, έχει κάθε δικαίωμα. Μπορεί βέβαια η μικρή να πεθάνει μετά από ένα τέτοιο βιασμό, αλλά πρόκειται καθαρά για ατύχημα. Αυτό συνέβη πρόσφατα στην Υεμένη που μια οχτάχρονη, τριών ημερών νύφη, πέθανε από εσωτερική αιμορραγία.


Σε άλλες περιπτώσεις που το κορίτσι αντιστέκεται, ο σύζυγος, επειδή είναι ανεκτικός, δεν το βιάζει. Λέει το πρόβλημά του στους γονείς του ή στα πεθερικά του κι εκείνοι, ως γέροντες και πιο έμπειροι, παίρνουν το ανήλικο και το πάνε στον παραδοσιακό  κουρέα της γειτονιάς τους. Προφανώς κάτι υπάρχει εκεί κάτω που εμποδίζει το κορίτσι και γι’ αυτό φοβάται, αποφαίνεται ο κουρέας. Παίρνει τα μαχαίρια του και κόβει ό,τι κρίνει ότι πρέπει να κοπεί «εκεί κάτω».

Αν η ανήλικη νύφη επιζήσει μετά από αυτή την κακοποίηση, μπορεί να πεθάνει λίγους μήνες αργότερα, κατά την εγκυμοσύνη. Στην Υεμένη πέθανε προ καιρού ένα δωδεκάχρονο παιδί που προσπαθούσε επί τρεις μέρες να γεννήσει το παιδί του.

Βασική αιτία θανάτου των γυναικών 15-19 ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι η εγκυμοσύνη. Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι ως το 2020 θα γίνουν νύφες άλλα 50 εκατομμύρια ανήλικες.

Να υπολογίσουμε ποιο θα είναι το ποσοστό θανάτων αυτών των παιδιών; Ή είναι πολύ μακάβριο;





Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Ελεύθερη Ζώνη:



2 σχόλια:

Σκιά είπε...

Δεν θα σταθώ στην εδελεχή και εμπεριστατωμένο λόγο σου στο άρθρο αγαπητή Καίτη,αυτό ούτως η άλλως γίνεται σε όλα τα άρθρα σου.
Στο σφίξιμο στο στομάχι που νιώθω στέκομαι,μπροστά στην υποκριτική ηθική,μιας ανήθικης κοινωνίας.
Έχει πολύ δρόμο να κάνει ο άνθρωπος,για να φτάσει εκεί που πρέπει και μέχρι τότε θα μετράμε πληγές και θύματα.

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Αλέξανδρε, όπως το λες: έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μόλις τώρα βγαίνουμε από την εποχή της βαρβαρότητας και δυστυχώς όχι όλοι μαζί συγχρόνως.