24/2/14

"Είμαστε ωραία μαζί..."






Γιορτές, αργίες, Κυριακές
χαϊδεύω
τους κρύους τοίχους του σπιτιού μου
τους αγαπώ
τους λέω λογάκια
είμαστε ωραία μαζί.

Από τη συλλογή μου "Νυχτώνει αργά", εκδ. Μανδραγόρας


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυο άνθρωποι πορεύονται μαζί 7 χρόνια, αγαπιούνται κάπως μέσα σε ψέματα και συμβιβασμούς σωρό. Τα υλικά αγαθά τόσα ώστε να βουλώνουν τις κινήσεις και από τις ΄δυο πλευρές. Επαναπαύονται. Έρχεται ένας έρωτας διακόπτει, πενθεί, τελειώνει. Μέσα στο έγγαμο βίο η γυναίκα ψάχνει άλλο έρωτα. Ο επόμενος έρχεται και της κρατάει το χέρι, την λέει για την μεγάλη αγάπη, αυτή που δεν ξανάνιωσε. Της λέει 'έλα μαζί μου', μην αργείς. να φύγει; να φύγει πριν γίνει πόρνη; θα έφευγες;

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Ανώνυμε, δεν είμαι κατάλληλη για να δίνω τέτοιες συμβουλές. Πάντως ό,τι κι αν αποφασίσει αυτή η γυναίκα, πρέπει τουλάχιστον να είναι οικονομικά ανεξάρτητη, ώστε να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων αργότερα.

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ τόσο πολύ. Νομίζω ότι είσαι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος γι'αυτό. Η γραφή σου ωμή, καθαρή και όμορφη. Η σκέψη σου βαθιά. Δεν θα ήθελε να μιλήσει σε κανέναν άλλον η γυναίκα αυτή, παρά μόνο σε εσένα. Οικονομική ανεξαρτησία υπάρχει. Συναισθηματική ηρεμία, ούτε σε ζωγραφιά. Φοβάται... του ποιήματος σου τη μοναξιά.

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Η συναισθηματική ισορροπία είναι κάτι πολύ σημαντικό για να το παραβλέψουμε. Από την άλλη οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τη σιγουριά μιας συμβατικής σχέσης από την ενδεχόμενη μοναξιά.