19/9/14

Κοντόφθαλμη Δύση






Μολονότι τα γεγονότα στην Ουκρανία απασχολούν σοβαρά τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια σύγκρουση που εξελίσσεται μέσα στους κόλπους του δυτικού κόσμου.

Οι εξ ανατολής βάρβαροι ισλαμιστές απειλούν τον δυτικό κόσμο στο σύνολό του και, αν μέχρι σήμερα είχαν στο στόχαστρό τους τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τώρα  στράφηκαν και απειλούν και τη Ρωσία.

«Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτά είναι τα αεροσκάφη που έστειλες στον Μπασάρ κι εμείς θα τα στείλουμε πίσω σε σένα και θα ελευθερώσουμε με την βοήθεια του Αλλάχ την Τσετσενία και τον Καύκασο. Ο θρόνος σου απειλείται από εμάς», λένε σε ένα νέο βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο.

Μεθυσμένοι από το αίμα των αποκεφαλισμένων αιχμαλώτων τους και βλέποντας το δισταγμό της Δύσης να επέμβει δραστικά και να τους διαλύσει οι τζιχαντιστές απειλούν τώρα θεούς και δαίμονες.

Οι ισορροπίες βέβαια στη Μέση Ανατολή είναι πολύ λεπτές και μια  στρατιωτική επέμβαση  της Δύσης πιθανόν να πυροδοτήσει απρόσμενες αντιδράσεις από εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Είναι συνετό επομένως που οι δυτικές κυβερνήσεις δεν βιάζονται να αντιδράσουν.

Αυτό που δεν είναι συνετό είναι να καταναλώνονται σε συγκρούσεις μεταξύ τους, την ώρα που οι τζιχαντιστές ανενόχλητοι προελαύνουν σε πόλεις και χωριά σφάζοντας ντόπιους και ξένους, την ώρα που οι μανιακοί αυτοί εξαπλώνονται προκαλώντας εμφύλιες συρράξεις στις γειτονικές χώρες, την ώρα που εξάγουν τρομοκρατία στη Δύση  και ονειρεύονται μια παγκόσμια επικράτηση  ενός  χαλιφάτου βαρβαρότητας και τρόμου.

Οι διαφορές μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρέπει να διευθετηθούν το συντομότερο. Είναι και οι δύο χώρες δυτικές και ήδη η μία από αυτές έχει γίνει στόχος των μανιακών της Μέσης Ανατολής. Η Δύση κατατρίβεται σε αυτή την τοπική διαμάχη νομίζοντας ότι υποστηρίζει τα συμφέροντά της και αφήνοντας σε δεύτερη θέση το πρόβλημα που έχει ανακύψει στη Μέση Ανατολή.

Πριν τα πράγματα οδηγηθούν σε τραγικό αδιέξοδο, καλό είναι να συνειδητοποιήσουν όσοι κυβερνούν στη Δύση ότι η Ρωσία και η Ουκρανία είναι σύμμαχοί μας και όχι εχθροί μας σε αυτό το νέο κόσμο που έχει αναδυθεί από τα ερείπια του ανατολικού μπλοκ.

Αδεξιότητες, κοντόφθαλμα συμφέροντα, ψηφοθηρία και παντελής έλλειψη διορατικότητας  των δυτικών κυβερνήσεων και κυρίως των ΗΠΑ προκάλεσαν την αφύπνιση του ισλαμιστικού θηρίου. Τόσο ανόητοι υπήρξαν ή τόσο επιπόλαιοι που δεν μπόρεσαν να διαβλέψουν τι θα ακολουθούσε μετά τη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, όταν το φανατικό ισλαμιστικό στοιχείο βγήκε ελεύθερο και ανεξέλεγκτο στους δρόμους.
Εξακολουθούν να φέρονται ανόητα και αμήχανα τώρα που οι τζιχαντιστές αποδείχθηκαν πολύ χειρότεροι από τον «κακό» ηγέτη Άσαντ.

Εδώ πάντως που φθάσαμε πλέον, δεν έχουμε την πολυτέλεια να τσακωνόμαστε μεταξύ μας. Ο δυτικός κόσμος πρέπει να παραμερίσει τις διαφορές του  για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ισλαμιστική απειλή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τη Ρωσία στο πλευρό μας όπως και την Ουκρανία.



Δημοσιεύτηκε στην Ελεύθερη Ζώνη:


Δεν υπάρχουν σχόλια: