4/2/15

Όχι στα φρικαλέα βίντεο του ISIS




 Οι ψυχοπαθείς βάρβαροι του ISIS συνεχίζουν το έργο τους: αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους, βιντεοσκοπούν τη θηριωδία και την ανεβάζουν στο διαδίκτυο.

Ο σκοπός τους είναι σαφής: θέλουν να ενσπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στον κόσμο. Αγνοούν φυσικά ότι παράλληλα προκαλούν την αηδία και την περιφρόνηση του κόσμου,  δεν καταλαβαίνουν ότι κανείς άνθρωπος με τα σωστά του δεν πρόκειται να τους δώσει δίκιο.

Αλλ’ όμως τι κάνουμε εμείς από την εδώ μεριά;

Εμείς από την εδώ μεριά αναπαράγουμε τη θηριωδία γνωστοποιώντας αυτά τα βίντεο μέσω του διαδικτύου. Κάνουμε με άλλα λόγια αυτό ακριβώς που θέλουν οι βάρβαροι. Διασπείρουμε τη θηριωδία όσο περισσότερο μπορούμε. Οι ανώμαλοι του  ISIS θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Από την αρχή αυτής της βρομερής ιστορίας είχα ταχθεί ενάντια στη δημοσιοποίηση αυτών των βίντεο. Παρατήρησα μάλιστα ότι το BBC και η Deutsche Welle ανακοίνωναν την απάνθρωπη πράξη, αλλά δεν έδειχναν τίποτα από αυτήν.

Τα δικά μας τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν ωστόσο τέτοιες ευαισθησίες. Κάθε φορά που αναφέρονται σ’ αυτούς τους φόνους, δείχνουν και το σχετικό βίντεο, τον άτυχο αιχμάλωτο γονατιστό, τον ανώμαλο όρθιο να απαγγέλλει τις ασυναρτησίες του και –πάλι καλά- κόβουν το βίντεο τη στιγμή που κόβεται και το κεφάλι του αιχμαλώτου. Με τον τρόπο αυτό το μήνυμα των ανώμαλων περνά θαυμάσια στη Δύση.

Μια και οι απάνθρωποι αυτοί φόνοι είχαν επιτυχία, οι ψυχοπαθείς τώρα προχωρούν και σε άλλα πιο σκληρά σόου: μόλις προχθές ανέβασαν στο διαδίκτυο ένα βίντεο που δείχνει έναν αιχμάλωτο  Ιορδανό πιλότο  να καίγεται ζωντανός μέσα σ’ ένα κλουβί.

Εννοείται ότι τα ελληνικά κανάλια – αν και τώρα φλέγονται με τα εντόπια πολιτικά πράγματα – βρήκαν το χρόνο να μας ενημερώσουν για τη νέα θηριωδία και να μας δείξουν τον θάνατο στην πυρά του άτυχου Ιορδανού.

Παρακολούθησα με προσοχή το BBC και τη Deutsche Welle. Δεν έδειξαν τίποτα. Ανέφεραν την είδηση, έδειξαν τη φωτογραφία του πιλότου, μετά έδειξαν το σπίτι του στην Ιορδανία, τους δικούς του που ήταν σε συντριβή, κάποιους άλλους στον δρόμο που κρατούσαν τη φωτογραφία του. Το βίντεο του φόνου, όχι, δεν το έδειξαν. Υποθέτω ότι και το TV5 θα έκανε το ίδιο, αν και δεν είχα τον χρόνο να το παρακολουθήσω.

Όσο όμως εμείς εδώ και σε άλλα μέρη του κόσμου εξίσου απολίτιστα όπως εμείς εδώ συνεχίζουμε να αναμεταδίδουμε τέτοιες φρικαλέες εικόνες, ο ISIS θα εφευρίσκει όλο και νέους τρόπους εκτέλεσης, ακόμα πιο θεαματικούς και πιο βάρβαρους.

Είμαι βέβαιη ότι σε λίγο καιρό θα βιντεοσκοπούν και άλλες φρικαλεότητες, όπως βασανισμούς των θυμάτων τους που δεν θα τα σκοτώνουν αμέσως, αλλά πρώτα θα τα βασανίζουν απάνθρωπα. Θα ανεβάζουν τα βίντεο αυτά στο διαδίκτυο κι εμείς πρόθυμοι θα τα αναπαράγουμε προς μεγάλη χαρά των ανώμαλων.

Ίσως ένας ακόμα δείκτης πολιτισμού μιας χώρας είναι το κατά πόσον η κοινωνία της ανέχεται να παρακολουθεί μεσαιωνικές θανατώσεις.

Εμείς εδώ αποδείχθηκε ότι είμαστε πολύ χαμηλά στη μέτρηση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: