13/12/15

Προοδευτικοί μεσαιωνικών αποχρώσεων







Υπόθεση εργασίας: έχουμε μια ομάδα εκατό ατόμων ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Εβδομήντα από αυτά δηλώνουν ότι είναι κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.
Πενήντα από αυτά δηλώνουν ότι είναι υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής.
Πενήντα από αυτά δηλώνουν ότι είναι κατά της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα.
Πενήντα από αυτά δηλώνουν ότι θέλουν να αναγράφεται στην ταυτότητα το θρήσκευμα του πολίτη.
Σαράντα από αυτά δηλώνουν ότι είναι υπέρ της τιμωρίας και όχι της επανένταξης των παραβατών του νόμου.
Εβδομήντα από αυτά δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να καταργηθεί ο θρησκευτικός όρκος.
Τριάντα από αυτά δηλώνουν ότι είναι υπέρ της βίας από οργανωμένες ομάδες πολιτών κατά των μεταναστών.

Θα θέλατε να ενταχθείτε κι εσείς σ’ αυτή την ομάδα;

Εγώ πάντως όχι. Προσωπικά θα έτρεμα στη σκέψη να βρεθώ ανάμεσα σε τέτοια άτομα που εμφορούνται από αυτές τις σκοταδιστικές ιδέες και να είμαι υποχρεωμένη να συναγελάζομαι μαζί τους.

Ωστόσο η έρευνα έγινε τον Ιούνιο του 2015 και μας έφερε αυτά τα δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τα άτομα που πήραν μέρος δήλωσαν ότι έχουν κεντροαριστερή ιδεολογία. Δεν ξέρω πώς την εννοούν αυτή την κεντροαριστερή ιδεολογία τους, προοδευτικά πάντως άτομα δεν είναι. Είναι  στενόκαρδοι, στενοκέφαλοι και μικρόψυχοι άνθρωποι που αναμασάνε τα φανταχτερά κλισέ λόγια των πολιτικών φορέων που τα εκπροσωπούν, λόγια που χοροπηδούν μέσα σε ένα στενό φωτεινό διάδρομο του μυαλού τους με ένα απέραντο σκότος ένθεν και ένθεν.

Μέσα από αυτό το απέραντο σκότος οι «προοδευτικοί» πολίτες αλιεύουν ιδέες που ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεσή τους και που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με αυτό που λέμε «πρόοδος». Δεν το καταλαβαίνουν ωστόσο. Νομίζουν ότι άπαξ και δηλώνουν κεντροαριστεροί, άπαξ και ψηφίζουν τα αντίστοιχα κόμματα, μπορούν παράπλευρα να κουβαλούν και κάποιες ιδέες μεσαιωνικές, διότι «ας είμαστε λογικοί, άλλο πρόοδος και άλλο να έχουμε ναούς αλλόθρησκων στην Αθήνα».

Η πρόοδος μπορεί λοιπόν να συμβαδίσει με την υποβάθμιση ορισμένων συμπολιτών μας σε δεύτερης κατηγορίας πολίτες: «Ας είμαστε λογικοί, ο γάμος μεταξύ των ομοφυλόφιλων δεν πρέπει να επιτραπεί, είναι δείγμα ηθικής παρακμής και εξάλλου τον καταδικάζει και η Εκκλησία».

Η πρόοδος μπορεί να συμβαδίσει με τη θανατική ποινή: «Ας είμαστε λογικοί, κάποιοι ειδεχθείς εγκληματίες ή εθνοπροδότες πρέπει να εκτελούνται για παραδειγματισμό».

Η πρόοδος μπορεί να συμβαδίσει με την περιστολή της ανεξιθρησκίας: «Ας είμαστε λογικοί, η χώρα είναι ορθόδοξη χριστιανική και καθολικοί, προτεστάντες, μάρτυρες του Ιεχωβά και άλλες θρησκευτικές μειονότητες πρέπει να σιωπούν».

Η πρόοδος μπορεί να συμβαδίσει με τη δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών: «Ας είμαστε λογικοί, το θρήσκευμα πρέπει να αναγράφεται στην ταυτότητα, να ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι».

Η πρόοδος μπορεί να συμβαδίσει με τον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας του ατόμου: «Ας είμαστε λογικοί, οι παραβάτες πρέπει να τιμωρούνται, διότι δεν υπάρχει ελπίδα να επανενταχθούν στην κοινωνία».

Η πρόοδος μπορεί να συμβαδίσει με τον αναχρονιστικό και υποκριτικό θρησκευτικό όρκο: «Ας είμαστε λογικοί, ο θρησκευτικός όρκος συγκρατεί τον παράνομο από την παρανομία».

Η πρόοδος μπορεί να συμβαδίσει με τη βία κατά των μεταναστών από οργανωμένες ομάδες πολιτών: «Ας είμαστε λογικοί, με τον τρόπο αυτό θα λυθεί το μεταναστευτικό από μόνο του οικονομικά και εύκολα».

Δεν μπορώ να φανταστώ τι απαντήσεις θα έδιναν αυτοί οι προοδευτικοί πολίτες σε άλλα πιο δύσκολα ερωτήματα, όπως πχ ποια είναι η άποψή τους για την ευθανασία, για την άμβλωση, για την πολιτική κηδεία και την καύση του νεκρού, για την απαγόρευση του δικαιώματος τεκνοποιίας σε βαριά καθυστερημένα άτομα, για το δικαίωμα της γυναίκας να δίνει στον σύζυγό της το επίθετό της. Για να μην αναφερθώ σε ακόμα πιο δύσκολα ερωτήματα, όπως ποια πρέπει να είναι η σωστή αντιμετώπιση των βιαστών, των παιδόφιλων και άλλων συναφών παραβατών του νόμου, της πορνείας ή της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών.

Καλό είναι πάντως να μάθουν αυτοί οι μεσαιωνικοί προοδευτικοί ότι πρόοδος με αμορφωσιά, πρόοδος με ψυχική σκληρότητα, πρόοδος με διάκριση των πολιτών σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία, πρόοδος με θρησκευτικές προκαταλήψεις, πρόοδος με θανατική ποινή δεν πάνε μαζί.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι σκοταδιστές που κυκλοφορούν με ψεύτικη ταυτότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: