24/2/18

Ο θρίαμβος της ισηγορίας







Ποιος είναι ο μεγαλύτερος από τους Μεγάλους της Ιστορίας;

Πιστεύω ότι την πρώτη θέση κατέχει ο Μέγας Αλέξανδρος και όλοι οι άλλοι έρχονται πίσω του και σε απόσταση. Για να σχηματίσω βέβαια αυτή τη γνώμη, διάβασα πολύ και αρκετές φορές διαβάζοντας συγκινήθηκα και πολύ. Επίσης  - και μη προς κακοφανισμό όσων λατρεύουν τον Αλέξανδρο – πιστεύω ότι η εκπληκτική αυτή προσωπικότητα πρέπει να έπασχε από κάποιου είδους διαταραχή χαρακτήρα.

Διόλου παράξενο. Ένας τόσο παράφορος άνθρωπος  με τόσα  τολμηρά οράματα οικουμενικότητας, με τόση ευφυΐα, ο μεγαλύτερος στρατηγός όλων των εποχών – και ήταν ακόμα παιδαρέλι – που δεν φοβήθηκε ποτέ τον θάνατο, που διέθετε απίστευτη ψυχική ευγένεια, σχεδόν παράδοξη για την εποχή του, που κουβαλούσε μαζί του λογίους για να μελετούν και να καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τους τόπους που περνούσαν και που όμως παράλληλα έπινε πολύ και σε στιγμή έκρηξης σκότωσε τον φίλο του, δεν ήταν ένας κανονικός άνθρωπος.

Η γνώμη μου είναι ότι ο Μέγας Αλέξανδρος πέθανε την ώρα που έπρεπε να πεθάνει. Η παραφορά του, αν ζούσε, ίσως τον οδηγούσε σε λάθος δρόμους και συμπεριφορές και θα αμαύρωνε τη δόξα του. Ήταν, μπορούμε να πούμε, τυχερός στο σημείο αυτό. Έμεινε στην Ιστορία ως ο Μέγιστος όλων.

Πέρασαν οι αιώνες εν τω μεταξύ, οι Έλληνες έγιναν Γραικοί επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, έγιναν πάλι Έλληνες ως ύβρις επί Βυζαντινής αυτοκρατορίας, μετά έγιναν γκιαούρηδες επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας και μετά Νεοέλληνες και ελεύθεροι επί των ημερών μας.

Κατσιασμένος λαός πια μετά από τόσους πολλούς αιώνες ζωής – το λέει και ο Σαββόπουλος «μα φταίει κι ο ίδιος ο λαός, γιατί’ ναι μαραζιάρης» - με μια πλάκα βαριά στις πλάτες του – τόση Ιστορία πώς να τη σηκώσουν τα ασθενικά ποδαράκια του – να την κουβαλά και να τρεκλίζει και να παραπατά και πότε πότε να βλαστημά την τύχη του και τη γενιά του. Γιατί, πώς αλλιώς να εξηγηθεί η απαξίωση μερικών συν-Ελλήνων για το παρελθόν και την Ιστορία μας;

Αλλά και από την άλλη, αυτοί που παραλύουν μπροστά στο ελληνικό μεγαλείο του παρελθόντος έχοντας διαβάσει δυο τρία πραγματάκια επιφανειακά κάνουν πολύ κακό στην υπόθεση με τη φανατική πλην αιθεροβάμονα συμπεριφορά τους.

Σας παραθέτω εδώ ένα πανόραμα τέτοιων συν-Ελλήνων. Είναι τα σχόλια που έγραψαν κάτω από ένα άρθρο σχετικά με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που εδώ και 25 χρόνια οι αρμόδιοι το κρατούν κλεισμένο στις αποθήκες και δεν αποφασίζουν σε ποιο μέρος της Αθήνας πρέπει να στηθεί.

Απολαύστε ορθογραφία, σύνταξη, γνώση ιστορίας, πατριωτισμό, αντιπατριωτισμό και προ παντός ήθος. Για τις βωμολοχίες τους δεν είμαι υπεύθυνη εγώ. Υπεύθυνη είμαι για όσα γράφω μέσα στις παρενθέσεις.

-Πραγματικά εδώ δεν έχουμε να βρούμε δουλειά να λαδώνουμε το αντερακι μας λίγο, ποιος χεστηκε για το άγαλμα του Μεγαλεκου?...

(Έλα ντε! Νηστικός και πατριώτης γίνεται; Δεν γίνεται. Μόνο οι χορτάτοι μπορούν να είναι πατριώτες. Λογικό, πολύ λογικό).

- Νιόνιο σε βλέπω έχεις μάθει να ζεις σκείμενο στα τέσσερα έτσι πο@τσα λουσα και χορό

- Γιαυτό δεν βρίσκετε δουλιά !
Δουλειές υπάρχουν απλά εσύ είσαι τεμπέλης....

-Τράβα να μου φέρεις κανά ξηροκάρπιο βρε μπαρμάνι της κακιάς ώρας και άσε τα αστειάκια,πανούσης δεν θα γίνεις γράφοντας μαλακίες...

-Μικρέ κομπλεξικε επειδή έχεις μικρό πουλάκι το έριξες στην πατρίδα φαίνεται.

(Μια άλλη κατηγορία πατριωτών, πλην των χορτάτων, είναι αυτοί που διαθέτουν μικρό αναπαραγωγικό όργανο. Δεν το ήξερα, χαίρομαι που πλούτισα τις γνώσεις μου).

-Θες να σου πω γιατί δεν έχει των βασιλιά των Ελλήνων και ιδικά επάνω σε άγαλμα εκεί στην σθηνα?????Γιατί του πιάστηκαν τα @@##ια με τις παπαριες που λέτε κάτι αμόρφωτοι και κατέβηκε απ το άλογο και την έκανε
Μικρέ εφιάλτη κόψε τής πίπες

(Καλά λέει. Αν ζούσε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος και άκουγε τι λέμε, θα είχε πράγματι πάρει των ομματιών του και θα είχε φτάσει ως την Παταγονία).

-Απίθανοι πουθενάδες ,έχουν λόγο και τον επιβάλλουν κιόλας....διάσπαρτοι σε κέντρα εξουσίας απο την χαμηλότερη μέχρι και την υψηλότερη βαθμίδα....να λοιπόν γιατί δεν υπάρχει άγαλμα του Μέγα....γιατί οι σάπιοι γέμισαν το πανέρι που λέγεται Ελλάς.

-Φαινεσαι εσυ, πεινας...
Γελοιε
Έχεις και Ελληνικό όνομα.Ντροπη σου !

-Εκεί που τρέχεις στα βουνά και βγάζεις φωτογραφίες, ξεκίνα να μαζεύεις τίποτα ελιές μέχρι να βρεις άλλη δουλειά.
Ή μήπως έχετε αλλεργία στη χειρωνακτική εργασία τα συντρόφια;

-Εκεί που ψήφισες δεν είχανε λεφτά να το κάνουν δεν περίσσευαν να φάνε αυτοί . Και μετά είχαν και το άλλο.. πως θα βάλουν εσένα σε δουλειά!!!

-πήγαινε σε καμία κατάληψη να σε ταΐζουν πρέζα και ζινα ρε ξεφτίλα...

-Ελπίζω όλες οι θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες αποδίδετε την εκμαυλισμένη ύπαρξή σας να είναι αληθινές, ο οριστικός αφανισμός σας θα ζεστάνει την παγωμένη μου καρδιά όσο τίποτ' άλλο. Υ.Γ. Η Μακεδονία ΔΕΝ ήταν, ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ θα είναι ελληνική. Ξυδάκι πικρόπιοτο εθνοσκύβαλα.

(Ο εν λόγω σίγουρα έχει μεγάλο αναπαραγωγικό όργανο, αλλιώς δεν εξηγείται ο αντιπατριωτισμός του).

-Πιο ξύδι βρε αδελφέ χαμπάρι δεν έχεις πάρει τι έχει γίνει? Πώς να το κάνουμε ο γάιδαρος δεν πετάει! Βάλτα με αυτούς που σου λένε πως πετάει όχι με τον γάιδαρο. Όσο τι είναι η Μακεδονία μας το έχουν απαντήσει χιλιάδες χρόνια τώρα. Η ιστορία μας δεν ξεκινάει από το 40'.

-ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ .. ΨΙΤ ΕΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ , ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΕ ΓΙΑ.ΜΝΗΜΟΝΙΑ Κ ΚΛΠ .. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ .. ΑΑΑΑΧ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΚΟΣΜΕ

(Αχ, κατακαημένε κόσμε, που σε απασχολεί, αν πάρει κανένα νησί ο Ερντογάν κι αν οι Σκοπιανοί θέλουν να φτάσουν ως τη Θεσσαλονίκη! Ξύπνα, ρε! Αυτά είναι δευτερεύοντα ζητήματα, άλλα είναι τα σοβαρά).

-Εγώ παιδιά παντως πληρώνομαι για να είμαι ανθέλληνας

-Σου έχω μια δουλειά ειδικά για σένα που σου ταιριάζει γάντι.

-και γαμω! Εδω οπως βλεπεις εχει γεμισει ο τοπος με τυπους που το κανουν τσαμπα!

-Δουλειες υπαρχουν πολλες φιλε. Οπως κ τεμπελιδες.

-Αχ βρε δαμαλια τους ψηφίσατε σας πηδανε και βγάζετε το άχτι σας στην εθνική υπερηφάνεια του κωλου πρόβατα.

(Εδώ τα δαμάλια και τα πρόβατα).

-Μπα είσαι τόσο μαλακας που δεν θα σε πλήρωνε κανένας και για τίποτα το κατάλαβες ρε χοιρινό;

(Εδώ οι χοίροι).

-Η μάνα σου τις καλοπληρωσε χτες τις υπηρεσίες μου πάντως.

(Εδώ οι πόρνες).

-έτσι όπως είσαι όχι δε γαμάς δεν σε γαμάνε κιόλας πουτάνας γιέ

(Εδώ οι υιοί των πορνών).

-Ο καλός μπάρμαν σπάνια ξεμένει από δουλειά,εσύ προφανώς έλεγες τέτοιες μαλακίες και στους θαμώνες και σε έδιωξαν κακήν κακώς...Ούτε για ποτηρά δεν σε προσλαμβάνουν...

(Εδώ οι μπάρμαν).

-Έτρωγες πολλούς μεζέδες από τον κωλου και σε έβγαλαν έτσι λογικά. Τουρκαλας ο μπαμπάς σας.

(Εδώ οι Τουρκόσποροι).

- κοίτα ποιος μιλάει για πού@τηδες η Ααρχη πού@τρα λούγκρα βλάκα Λούλη κουκλεντέ από την οθόνη μάγκας είσαι

(Εδώ οι γκέι).

-Είμαι μάγκας του πληκτρολογιου βασικά.

-ΜΑΝΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΕΙΣΑΙ,

(Εδώ οι μάγκες.
Δεν ξέρω, αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα εδώ μέσα).

-Στη Χαιρωνεια να το βαλουν να τον θυμουνται πως επιτεθηκε εναντιον των Ελληνων και μετα ισοπεδωσε την Θηβα!!!!!

(Το κάθαρμα, ισοπέδωσε τα αδέλφια μας τους Θηβαίους. Φονιάδες των λαών, Μακεδόνες!)

-Πηγαινε για υπνο θειο. Παρε και τα χαπια σου : )

-Εσυ να παρεις τα χαπια σου για να συνελθεις,γιατι πιθανον να κοιμασαι!

-Γιατι τραβας ζορι??????Αυτη ειναι η αληθεια........ισοπεδωσε την νοτια ελλαδα ο κοντος............Τι νομιζες....οτι μονο πολεμους στα ξενα εκανε??????????

(Ήταν και κοντός ο αρχαίος Σκοπιανός. Απολειφάδι δηλαδή. Άει σιχτίρ με δαύτον, μας τα έχετε ζαλίσει πια).

-θα πρεπει καποιος να ξερει και λιγη Ιστορια για να σχολιαζει,μαλλον δεν ισχυει για τον παραπανω!!

-Οι Θηβαίοι που ήταν όταν οι 300 πέρασαν στην ιστορία;;;

(Πού ήταν τα παλιοτόμαρα; Και τώρα σας ενοχλεί που ο Σκοπιανός ισοπέδωσε τη Θήβα. Παλιοράτσα όμως κι αυτοί οι Θηβαίοι).

-Θα συμφωνήσω...

(Φυσικά. Οι Θηβαίοι θέλουν πολύ ξύλο).

-Οι Θηβαιοι μηδισαν.

(Γαϊδούρια, φίλε μου. Αλλά ο λαός δεν ξεχνά).

-Πηγαίνετε για ύπνο λέμε. Γιατί η δουλειά μου ειναι να μαθαίνω ιστορία και αρχαία στα παιδιά σας. Η στα εγγόνια σας. Μη μπαινετε σ'αυτη τη συζήτηση μαζί μου. Θα χάσετε.

(Λέει αυτός που συστήνεται ως καθηγητής Ιστορίας).

-Αμα εχουν τετοιους καθηγητες τα παιδια μας,σωθηκαμε!! Το επιπεδο σου φαινεται απ τον τροπο που μιλας!! Δυστυχως λυπαμε και δεν θελω να απευθυνθεις παλι σε μενα!!!!!!!!

(Διότι με μιαίνεις και με ρυπαίνεις, ακάθαρτο άτομο!).

-Με τη "λογικη" των παραπάνω μηδενιστων δε πρέπει να μνημονεύεται κανείς αρχαιος Έλληνας ανεξάρτητα απο ποια πόλη Κρατος καταγόταν. Οι πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των Κρατών Πόλεων ηταν πάρα πολυ συχνές. Για παράδειγμα οι πολύ γνωστές σε όλους συγκρούσεις Αθήνας - Σπαρτης. Στις οποιες επαιρναν μέρος και οι δορυφόροι τους.

(Λέει ο κ. καθηγητής  που δεν ξέρει πότε και πού να βάλει τόνους. Και μας είπε και κάτι που κανείς μας δεν ήξερε).

-Η δική μου συμπεριφορά να είσαι σίγουρος θείο πως δεν ενοχλεί κανέναν. Όπου και όταν βλέπω κάποιον να εξαπολύει μπούρδες οπως εσεις, θα είμαι εκει να βάζω το λιθαράκι μου στο να καταριπτονται. Εαν σε ενοχλεί ο αντίλογος με επιχειρήματα κανε την ιδια συζήτηση ιδιωτικά. Οχι δημόσια

-Την ιστορια δεν την μαθαινει κανενας στο σχολειο...........αυτα ειναι δικαιολογιες για τους δασκαλους και καθηγητες μονο για να πεφτει ο μισθος..........

(Η κυρία, διότι περί κυρίας πρόκειται, υποστηρίζει ότι στο σχολείο γενικώς δεν μαθαίνουμε τίποτα και οι δάσκαλοι κόβουν βόλτες στην τάξη και μετά πληρώνονται. Στα τσακίδια κι αυτοί μαζί με τους Θηβαίους).

-Πέσατε διάνα Αγαπητή (ειρωνικά) Δεν είμαι του δημοσίου παντως αν αυτο εννοείτε. Επιχειρήματα συνεχίζω να μη βλέπω οποτε η συζητηση μαζι σας δεν εχει καποιο νοημα περαν του να σας τρολλαρω. Ιστορία δεν εμαθε κανεις ουτε απο το youtube ούτε απο το Wikipedia ούτε απο ποστ στο Facebook οπου ο καθενας πεταει την βλακεια του για να εντυπωσιάσει τον εξισου βλακα με τον ιδιο. ο πολεμος μεταξυ δημοσίων υπαλλήλων μη δημοσίων υπαλλήλων η των κομμάτων σας η των ιδεολογιών σας μου ειναι παντελώς αδιάφορος. Για αλλα πραγματα μίλησα παραπάνω

-Ουτε στα πανεπιστημια..........απλα ολα αυτα ειναι ενας οδηγος.......και εισαι η δεν εισαι του δημοσιου λιγο με απασχολει.......ο μισθουλακος να πεφτει..........

(Κυνική κυρία
μέτρα ως το τρία
άσ’ την Ιστορία
και τη φλυαρία
πιάσε μπίρα κρύα
κάνε φασαρία
νιώσε ευφορία.

Συγγνώμη, παρασύρθηκα).

- Αν εχετε καποιο αλλο μεσο βιοπορισμου να μου προτείνετε εκτος της εργασίας με' αμοιβή θα ηθελα πολυ να το ακουσω

 -Κάποιοι εδώ μέσα είναι ανιστόρητοι,αλλά επιμένουν να έχουν άποψη.Υποστηρίζουν με θέρμη δε ότι είναι απόγονοι του πιθήκου.ΔΥΣΤΗΧΩΣ

(Δυστυχώς υπάρχουν κι αυτά τα μιάσματα, οι άθεοι).

-δε πειράζει εχουν γράψει τη δική τους ιστορία όλοι αυτοί. Το βλέπω γύρω μου καθημερινά

-Γιατί τους τούς τό χαλάς αγαπητέ Ν., αφού είναι... και μάλιστα το χαμένο ενδιάμεσο είδος!!

-Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Οι Σκοπιανοί ενωμένοι θα μας πάρουν τα σωβρακα και εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας....

(Αυτός πάλι τι θέλει εδώ πέρα; Άντε, χριστιανέ μου, παρακάτω, μας χαλάς την παρέα).

-Αληθια λες αλά δεν λες τον λόγω που το έκανε
Για να ένωση τους εληνες που Οπος και τώρα είμαστε σκόρπιοι
Όταν ενωθούμε γηνομαστε σκορπιός μεγάλος
Ξέχασες ότι και για την τρηα
Το ίδιο είχε γηνη
Ας τα αφήσουμε όλα αυτά
Ενωμένους δεν μας νηκαη Κανης
Για αυτό μας διασπούν καλό να ξηπνησουμε

(Όπως είπε και ο Κίσινγκερ…παρντόν, ξέχασα, είναι hoax).

-Στην Χαιρώνεια ο Φίλλιπος ζούσε ακόμα αν θυμάμαι καλά...δεν έκαψε ο Αλέξανδρος την Θηβα αλλά ο πάτερας του

(Γιατί, καλύτερος ήταν δηλαδή ο πατέρας του, ο ΦίΛΛιπος ο παλουκοκαύτης; Βρωμόσογο, ρε παιδιά, τι να λέμε τώρα…)

-Από ότι καταλαβαίνω μόνο ο δάσκαλος ξέρει ιστορια εδώ όλοι οι άλλοι κλαφτα...

-Θείο, μαθε ιστορία πρώτα και μετά γράφε. Αντε με τον κάθε ανθέλληνα εδώ μέσα.

-Πραγματικά..Ο εχθρός μας είναι η διχόνοια δεν μας φταίει κανένας Μ.Αλέξανδρος καμία πόλη Κράτος Κανένας άλλος είμαστε δυστυχείς

(Είμαστε δυστυχείς, καλά το λες, άνθρωπέ μου. Για άλλο λόγο όμως).

-Κερος να πάψουμε να είμαστε θηβεη Αθηνεη Μακεδόνες Σπαρτιάτες
Και να είμαστε όλοι εληνες
Άφτα μας έφαγαν τόσα χρόνια
Φτανη πια
Ηποτιθετε ότι είμαστε σξηπνος
Λαός Κερος να το απόδηξουμε
Όλοι εληνες ούτε κομμάτα ούτε κομμάτια

-Κι εσύ Μαλακία είπες

(Εντελώς. Πάμε να φύγουμε, ρε,  με τους μ@λ@κες που μπλέξαμε εδώ πέρα).

-Σταματήστε να τρώγεστε παλιομαλάκες Έλληνες μεταξύ σας κ κοιτάξτε να βρούμε μια λύση όλοι ΜΑΖΙ...

(Όχι, κάτσε λίγο, έχει πλάκα το πράγμα).

-Οι Έλληνες ΟΛΟΙ μαζί θα τα βρούμε, με τους ανθελληνες είναι το θέμα...

-για το που θα μπει το αγαλμα?

-Αμα πω οτι τα μνημονια ειναι η λυση θα γινω γραφικος?

-Δεν φτάνει που άνοιξε την πόρτα στους ρωμαίους, το εγωκεντρικό και ανήθικο αυτό τσογλάνι, θέλουμε τώρα να τον τρώμε στη μάπα στην Αθήνα.

(Εγωκεντρικό, ανήθικο τσογλάνι, μεγαλέκο, κοντέ, ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ;)

-Κράξε λίγο Ελλάδα και την ιστορία της...θα Σάι πιο κουλ,διαφορετικός και προοδευτικός...Είσαι πολύ μπροστά...Τι να πει ο Αλέξανδρος μπροστά σου..Αυτή είναι η χαρά της δημοκρατίας παντως.Να ακούγεται οτιδηποτε μπορεί να βγάλει το ανθρώπινο μυαλό...

-Κάπου τα έχεις μπερδέψει αδελφέ...

-Θάνατος Αλεξανδρου 323 π.Χ.
Καταληψη Ελλάδας από Ρωμαίους 146 π.Χ.

-Μαλιστα...

 -Το τσογλάνια Ε? Πω πω πω ανατρίχιασα τιτανοτεραστιε μου

-Καλά βρήκαν θέση για το έκτρωμα του Φαλήρου και δεν μπόρεσαν για τον Μέγα Αλέξανδρο;

(Χμ, ενδιαφέρον το ερώτημα).

-Έλα ντε μήπως γιατί κάποιοι τον θεωρούν κατακτητή; της νότιας Ελλάδας

(Ναι, αυτό είναι. Εμείς εδώ οι νότιοι δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, είναι πληγή στα στήθια μας μεγάλη).

-Μήπως εκει χάμω τον θεωρούν σλάβο

(Εννοείται πως εμείς εδώ χάμω τον θεωρούμε Σλάβο).

-Στείλτε τον εδώ στην Θεσσαλονίκη, σε μας έχουμε αρκετό χώρο, να βάλουμε το άγαλμα του Έλληνα στρατηλατη που διέδωσε μέχρι την Ινδία τον ελληνικό πολιτισμό..!!

-Επειδή βλέπω ότι είστε όλοι ενημερωμένοι μάθετε λοιπόν ότι εδώ και 47 χρόνια δεν μπορεί να βρει ο δήμος αθηναίων σημείο για να βάλει το άγαλμα

-Τελικα ειναι χειροτερα τα πραγματα στο 'κλεινον αστυ'. Κρεμασμα ολοι, που σεν εχουν τσιπα πανω τους. Ντροπη!•

-Καλε ιπου τον βαλετε βαλτε και μθα φρουρα να τον φυλαρι απο τις μαυροκοκκινες μπογιες και απο τους πακιστανους που θελουν τον οριχαλκο

-ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ''ΔΡΟΜΕΑ''....ΤΟΝ 'FYLAX' ΠΡΟΣΦΑΤΑ.......ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.....

-Οι Αθηναίοι και όχι μόνο, από αρχαιοτάτων χρόνων, δεν συμπάθησαν ποτέ τους Μακεδόνες.... οι λόγοι γνωστοί αλλά όχι και εσαεί αποδεκτοί....

(Από προϊστορικών χρόνων μη σου πω. Μέρα νύχτα μάς τρώει  τα σωθικά ο φθόνος).

-Ψάχνουν χώρο γιά αγάλματα, Τσίπρα, Σαμαρά, Καραμανλήδων,Παπανδρεων, Σημίτη κ.ο.κ.Ας τιμήσουμε τούς νεότερους Εθνικούς ευεργέτες!!!!

-Πριν 2 μηνες δε σας ενοιαζε καν αυτο το θεμα τωρα θορυβηθηκατε ολοι που εγινε viral

-Ειμαστε αξιοι της τυχης μας ! Δεν εχουμε κατορθωσει ακομη να τοποθετησουμε τον ετοιμο ανδριαντα του Μεγαλου Αλεξανδρου , ενω για τον δρομεα βρεθηκε αμεσως χωρος . Λυπουμαι !!!!!!!!!!!!!!

-Γιατί σαν χριστιανή μισούμε κάτι από τον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο τους βρίζουμε λέγοντάς ειδωλολάτρες

-Ευτυχως που αναφερονται στο αρθρο πολλα γιατι αμα τα λεγαμε εμεις θα μας κραζατε κι ολας!

-Για τον αστυ"φυλαξ" όμως βρηκαν μανι μανι και τον παρκαραν.......

-Μνησθητι μου κύριε.

-Αθηναϊκό κατεστημένο παντού

(Δεν είναι μόνο οι Θηβαίοι, είναι και οι Αθηναίοι.
ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ!)

1. Γιατί είμαστε μαλάκες.
2. Δέν υπάρχει δεύτερον!

-Τον εχουμε στο Μουσειο της Ακροπολης.

-γιατη ζει αναμεσα μας

-Ξ Π Ο Υ Λ Η Μ Ε Ν Ο Ι !!!

-Ντροπη !!!!!!!

-Ξεφτυλες.....

-Αισχος

-Απλα ανικανοι και αθλιοι..

-Θα σηκωθεί ο Δημοσθένης από τον τάφο

(… και θα χορεύει καρσιλαμά από τη χαρά του).

-Είμαστε για γέλια.

-Και οι παπαριες πανε σύννεφο....!!!!

-Μηπως επιδη γαμησε τους παντες προς τα κατω το τσογλανι

(Τσογλάνι, μεγαλέκο, που γ@μείς και δέρνεις, θέλεις να σου λέμε και ευχαριστώ;)

-καλα με τα σημερινα δεδομενα γαμησε τους παντες αλλα πριν 2500χρονια ολοι το εκαναν..

(Ακόμα το κάνουμε, κύριε, αλλιώς πώς διαιωνίστηκε το ένδοξο έθνος μας;)

στην τελικη εφοσον ειχε μια καποια σχεση με αυτο που λεμε ΄΄αρχαιος ελληνικος κοσμος΄΄ας τον δουμε ως το μεγαλυτερο ελληνα στρατηλατη

(Ας του κάνουμε τέλος πάντων αυτή την παραχώρηση τουλάχιστον).

-που να συγκριθεί ο πτωχο-αλέξανδρος με τον μέγα phylax

-Ντροπή!!!

-Στην αυλη μου εχω χωρο.

-ποιος ειναι αυτος παλι,που θελει και αγαλμα ?!

(Για ποιον μιλάμε, ρε παιδιά; Πρώτη φορά τον ακούω).

-Και 2.500 χρόνια να περάσουν πάλι δεν θα βρει τη θέση του.

-Να ρωτήσουμε τον δήμαρχο του Φαλήρου...

-Το άγαλμα υπάρχει να το γνωρίζετε και αυτό

-για να μη προκαλουμε τους σκοπιανους? :D δε ξερω

-Ντροπη!, πρεπει να το επιβαλουν οι πολιτες

-Ελεοςςςςςς!!!!!!!!!!!!!

Βέβαια, σε δημοκρατία ζούμε και ο καθένας μπορεί να λέει ελεύθερα τη γνώμη του. Στο δε διαδίκτυο έχουμε τον θρίαμβο της ισηγορίας. Με την ευκαιρία μαθαίνουμε και τι κυκλοφορεί γύρω μας.



6 σχόλια:

Σκιά είπε...

Δυστυχώς το όπως πάντα εξαιρετικό σου άρθρο,μόνο θλίψη προκαλεί,επειδή απεικονίζει την θλιβερή πραγματικότητα που ζούμε.Η καλλιέργεια και ο πολιτισμός μας στο ναδίρ...

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Αντώνιε, υπάρχουν και αυτοί οι συμπατριώτες μας. Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι πολλοί.

Angelos Fotiadis είπε...

Απόλαυση,τα σχόλια μέσα στην,παρένθεση

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Έχουμε και πίεση, Άγγελε, γι' αυτό καλύτερα να κοροϊδεύουμε παρά να θυμώνουμε.

Ηλίας Γ. Προβόπουλος είπε...

Χαρά στο κουράγιο σου Καίτη να συγκεντρώσεις και να σχολιάσεις όλο αυτό το σκουπιδαριό.

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Ηλία, το διασκέδασα!