11/6/17

Σεξουαλικές προτιμήσεις και Φύση






Η άποψή μου για τις σεξουαλικές σχέσεις είναι περισσότερο ελευθεριάζουσα από όσο ο μέσος όρος των συγχρόνων μου. Για παράδειγμα δεν είμαι κατά των αιμομικτικών σχέσεων, εφόσον α) δεν προκύπτει παιδί που ίσως έχει γενετικά ελαττώματα και β) οι συμβαλλόμενοι είναι ενήλικες και θέλουν να το κάνουν.

Καθώς δεν είμαι θρησκευόμενη, δεν δεσμεύομαι από καμιά θεολογική ηθική και θεωρώ ότι οι ερωτικές μας σχέσεις πρέπει να είναι ελεύθερες και σε όποια μορφή μάς αρέσει με μόνο δύο απαγορεύσεις:
1) Δεν επιδιώκουμε ερωτική επαφή με άτομα που δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν και να κρίνουν λογικά, όπως παιδιά, άτομα με νοητική υστέρηση, μεθυσμένους ή ζώα.
2) Δεν χρησιμοποιούμε βία στην ερωτική σχέση, αν ο ή οι συμβαλλόμενοι δεν το επιθυμούν.

Αποκεί και πέρα μπορούμε να απολαμβάνουμε την ερωτική ηδονή με όποιο τρόπο μάς αρέσει και να ευχαριστούμε τη μαμά Φύση που μας επέτρεψε να έχουμε αυτή την τόσο δυνατή και  μοναδική εμπειρία –όχι για άλλο λόγο βέβαια, αλλά για να μας ρίξει στην παγίδα της τεκνοποίησης, εμείς όμως ξέρουμε να φυλαγόμαστε και δεν πιανόμαστε τόσο εύκολα κορόιδα.
Επομένως θεωρώ ότι η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή ερωτικής ευχαρίστησης και ο καθένας από μας είναι ελεύθερος να την επιλέξει, αν την προτιμά.

Είναι όμως η ομοφυλοφιλία μια φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά;
Η γνώμη μου είναι ότι όχι, δεν είναι, εφόσον η μαμά Φύση μάς εφοδίασε με οίστρο με στόχο τη διαιώνιση του είδους και όχι την ατομική μας ευχαρίστηση (τέτοιες χάρες δεν μας κάνει).

Το γεγονός ότι δεν είναι φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά σημαίνει ότι πρέπει να την καταδικάζει ο πολιτισμένος άνθρωπος;
Όχι, εφόσον πολλά από όσα κάνει ο πολιτισμένος άνθρωπος έρχονται σε αντίθεση με τη Φύση και αυξάνουν την ευημερία του, τη μακροημέρευσή του και την ευχαρίστησή του.

Είναι δυνατόν η Φύση να επιτρέπει την ομοφυλοφιλία σε κάποιες περιπτώσεις;
Ναι, είναι. Παρατηρούμε ζωικά είδη να έχουν μερικές φορές ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, όταν η αριθμητική ισορροπία των δύο φύλων στην ομάδα έχει διαταραχθεί. Έτσι, αν υπάρχουν πολλά αρσενικά και λίγα θηλυκά, τα αρσενικά στρέφονται σε άλλα αρσενικά για να ικανοποιηθούν. Επίσης κάποιες φορές εμφανίζεται ορμονική δυσλειτουργία που μπορεί να οδηγήσει σε ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις. Στον άνθρωπο το πράγμα περιπλέκεται περισσότερο από τις εμπειρίες που θα αποχτήσει στην παιδική του ηλικία.

Η Φύση προβλέπει εκφυλιστικά φαινόμενα σε μια ζωική ομάδα;
Ναι. Εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης έχουν αλλοιωθεί, η ζωική ομάδα εκφυλίζεται και εξαφανίζεται.

Έχουμε φαινόμενα εκφυλισμού στην Ιστορία του Ανθρώπου;
Ναι, με λαμπρότερο ίσως παράδειγμα τον εκφυλισμό της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και τη συνακόλουθη παρακμή της. Επίσης η Σύβαρις καταστράφηκε από τους Κροτωνιάτες,  καθώς οι Συβαρίτες λόγω υπερβολικού πλούτου παραδόθηκαν στην απόλυτη καλοπέραση και εκφυλίστηκαν.

Μήπως σήμερα ο δυτικός κόσμος παρουσιάζει φαινόμενα εκφυλισμού;
Ναι, παρουσιάζει, επειδή οι λαοί της Δύσης ζουν σε ευμάρεια και σε ασφάλεια, με ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και δυνατότητα ατομικών επιλογών και με ένα κράτος που προστατεύει τους πολίτες από τις αυθαιρεσίες και τους εξασφαλίζει εργασία, κοινωνικά δικαιώματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι γέροντες, τα εξώγαμα παιδιά, τα ορφανά παιδιά, οι φτωχοί, οι ανάπηροι, οι αλλοδαποί και κάθε αδύναμος πολίτης προστατεύεται από το νόμο.

Σε ένα κόσμο τόσο ασφαλή όσο ποτέ πριν, ο άνθρωπος καλείται να δοκιμάσει τις αντοχές του, να ζήσει έξω από τη φύση του που απαιτεί πρωτόγονη επιθετικότητα, βία, αίμα, αδικία, αυθαιρεσία του δυνατού, ανασφάλεια για το αύριο, πόλεμο, φτώχεια, πείνα, αρρώστιες.

Σε ένα κόσμο τόσο ασφαλή ο άνθρωπος είναι δυνατόν να παρουσιάσει εκφυλιστικά φαινόμενα, επειδή δεν είναι φτιαγμένος να ζει έτσι. Κατάθλιψη, ναρκωτικά, αυτοκτονίες, αποκλίσεις  κάθε είδους είναι τα άνθη του κακού που αναφύονται σε τόσο ασφαλείς κοινωνίες, φαινόμενα που δεν θα συναντήσουμε σε υπανάπτυκτες κοινωνίες, όπου κυριαρχεί ο αγώνας για την επιβίωση. Η ομοφυλοφιλία, αν και παρατηρείται και στις κοινωνίες αυτές, είναι υπό διωγμόν. Αντίθετα στις δυτικές κοινωνίες της ευμάρειας και της ασφάλειας αναγνωρίζεται ως νόμιμο δικαίωμα του ατόμου.

Αν υποθέσουμε ότι η Φύση ωθεί τον άνθρωπο να την επιτρέπει και να τη νομιμοποιεί στις κοινωνίες της Δύσης, αυτό σημαίνει ότι η Φύση αντιμετωπίζει τον πολιτισμένο, ασφαλή και με υλικό πλούτο άνθρωπο ως ξένο σώμα και γι’ αυτό τον εκφυλίζει με στόχο την παρακμή και την εξαφάνισή του.

Μπορεί άραγε ο άνθρωπος να ξεπεράσει αυτόν τον κίνδυνο και να συνεχίσει την πορεία του προς τα εμπρός φτιάχνοντας ένα δίκαιο και σταθερό κόσμο έξω από τις επιταγές μιας πρωτόγονης Φύσης;
Αυτό θα φανεί στο μέλλον, αλλά εμείς δεν θα είμαστε εδώ για να το δούμε. Αν δεν τα καταφέρει, ο δυτικός κόσμος θα καταρρεύσει αργά και επώδυνα, όπως συνέβη και με τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, και τη θέση του θα πάρουν οι νέοι βάρβαροι που είναι γεμάτοι ζωή, πίστη και αφοσίωση σε πρωτόγονες ιδέες. Η Ιστορία θα επαναληφθεί για άλλη μια φορά.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πρόοδο των ομοφυλοφίλων στις δυτικές κοινωνίες  που, αν τη θεωρήσουμε εκφυλιστικό φαινόμενο, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η Φύση κάνει προσπάθεια να ανακόψει τη διαιώνιση του είδους μας.
Η επιστήμη φυσικά έχει τρόπους να φέρει παιδιά στον κόσμο, χωρίς τη γενετήσια πράξη ετεροφυλόφιλων.
Το μέλλον θα δείξει.



1 σχόλιο:

Καίτη Βασιλάκου είπε...

Ίσως όμως στο παιχνίδι αυτό Φύσης-Πολιτισμού να κερδίσει τελικά ο Πολιτισμός. Αυτό θα σημάνει το τέλος των φύλων. Θα γίνουμε όλοι άφυλοι κάποια μέρα. Αλλά εδώ πια έχουμε μπει στα εδάφη της επιστημονικής φαντασίας.